WARGA SCP

Ahad, Ogos 23, 2015

ALHAMDULILLAH, JDT CHAMPION MALAYSIAN SUPER LEAGUE 2015

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السلام عليكم
ALHAMDULILLAH
 


Setahun hampir berlalu. ini cerita penghujung tahun babak 2014 yang dibawakan ke penghunjung babak 2015 pula. Sekeping pas bermusim Gold Card reganya RM 500.00 . Kalau sebelum ini sejak dari dulu, aku akan beratur dan membeli tiket setiap kali game di Larkin, tapi tahun lepas 2014 apabila dibuka lagi tiket pas bermusim , aku tak lepaskan peluang untuk mendapatkannya walaupun hanya untuk pas bermusim Open Away sahaja. 

Platinum Card Grandstand memang tak merasa kerana takda kekosongan lagi tahun lepas lagi selepas dilancarkan tahun 2013.

Sekeping untuk aku dan sekeping untuk mak itam. Maka ber hu hu lah kami setiap kali game berlangsung di Larkin tak kira apa piala pun melainkan perlawanan persahabatan. Jadi mulai saat itu, aku dah tak payah beratur pagi2 nak beli tiket dan tempat duduk kami kira pajak tahun .



Keistimewaan dan kelebihan pemegang kad ni banyak. Sehelai jersey original diberikan kepada setiap pemegang kad. Yang paling best, boleh masuk ikut suka masa . Biasanya lepas magrib dalam pukul lapan, baru kami berdua akan masuk ke dalam stadium.

Perlawanan pertama yang kami nikmati adalah perlawanan Piala Sumbangsih pembuka tirai MSL 2015 antara JDT selaku Juara MSL 2014 vs Pahang selaku Juara Piala Malaysia 2014. Memang game malam tu jangan cakaplah, JDT menguasai sepanjang perlawanan dan akhirnya muncul juara . Alhamdulillah.

Perlawanan demi perlawanan di Larkin kami tak pernah lepaskan melainkan sepanjang bulan Ramadhan yang baru lalu ni kerana kami juga tak mahu lepaskan solat sunat terawih begitu sahaja yang datang setahun sekali, bola bila2 boleh tengok. 

Akhirnya kemuncak dan pengakhiran MSL 2015 berakhir juga dengan penuh debaran . Walaupun semalam JDT tewas perlawanan terakhir di Selayang, namun kelebihan dua mata serta kekalahan Pahang juga telah menobatkan JDT sekali sebagai Juara MSL 2015 buat kali kedua berturut-turut.

Alhamdulillah, semua kuasa Allah . Manusia hanya merancang, Allah yang tentukan. Perjuangan JDT belum berakhir. Selasa ni 25/08/15 AFC Cup suku akhir melawan South China . 

LARKIN .........

Kami pasti akan datang lagi.
Insyallah

SUASANA KETIKA JDT VS PAHANG
PIALA SUMBANGSIH 2015
YANG LALU
guna hengpong je











1 ulasan:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam