WARGA SCP

Jumaat, Julai 20, 2012

ALHAMDULILLAH, AKU SUDAH SEDIA BERAKSI KEMBALI

ALHAMDULILLAH

Setelah hampir 2 purnama aku berhenti menukil dalam SCP, malam ini Allah telah gerakkan kembali hati aku untuk menulis kembali . Terus terang aku katakan, aku sendiri dah lupa macam mana size gambar yang biasa aku edit dan upload ke photobucket ku setelah hampir 4 tahun aku berbuat demikian hampir saban hari. Aku juga dah lupa macam mana bentuk interface dalam SCP .

Terpaksalah aku mengingati kembali sedikit demi sedikit dan nasib baik aku tak banyak termakan semut , kalau tak, mau aku kena masuk kelas pemulihan bagaimana nak menulis kembali dalam blog.

kalau agak-agak buat masak kicap benda alah ni,
sedap tak

Sepanjang 2 purnama ini juga , sebenarnya banyak kisah suka duka , jatuh bangun serta kepayahan dan cabaran yang aku tempuhi dan akhirnya setelah semuanya berlalu dan dapat diselesaikan satu persatu, cahaya kegembiraan dan sinar kebahagiaan Allah kurniakan kepada ku dan insyallah akan aku nukilkan nanti sebagai perkongsian hidup untuk dijadikan iktibar dan teladan yang Allah Maha Berkuasa atas segala urusan dari sekecil2 zarah dan juga sebesar2 gajah kerana semua kata pemutus ada di tanganNYA.

Insyallah, aku akan berkongsi serba sedikit nanti di n3 yang akan datang.

Sepanjang dua purnama juga, banyak permasalahan yang perlu aku selesaikan satu persatu yang memerlukan komitmen dan tumpuan 100% menyebabkan aku mengambil keputusan untuk "safe mode" dan "hibernate" seketika .Namun kadang kala aku sempat jugak menjengah sekali sekala rumah rakan2 sekalian namun tak sempat menitipkan kata2 dalam ruang komen .

Terima kasih atas sokongan rakan2 sekalian yang pasti sebagai satu dorongan atau motivasi untuk aku menulis kembali selepas ini.

Kesempatan ini jugak aku gunakan sempena kedatangan bulan Ramadhan yang mulia , memohon jutaan ampun dan maaf atas apa jua penulisan dan yang sewaktu dengannya yang menyinggung kalian semua . Semoga kita sentiasa mengambil kesempatan untuk melakukan yang terbaik di bulan Ramadhan ini sebagai bekalan kita nanti kerana kita sendiri tak tahu adakah Ramadhan ini adalah Ramadhan yang terakhir buat kita atau sebaliknya.

Insyallah


26 ulasan:

  1. as salam

    Selamat kembali bro. Tahniah

    Salam ramadan kareem

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam

      salam ramadhan juga buat AZ sekeluarga

      Padam
  2. Assalamualaikum Pak Itam

    Alhamdulillah
    itulah antara satu nikmat yg Allah telah kurniakan kpd Pak Itam


    Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam atuk

      banyak hikmah yg tersembunyi

      salam ramadhan juga buat atuk sekeluarga

      Padam
  3. Salam bapak. Selamat kembali naa :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam ciku

      insyallah

      Padam
  4. Assalam bapak,

    Selamat kembali. Ingat duduk negeri omputih tadi dr cuti skolah itu hari bercuti sampai 2 bln baru mai blk. Huhuhuhu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam

      insyallah, hujung tahun kita pi duduk negeri omputeh hehehe

      Padam
  5. Assalam bapak !
    Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam norcahaya

      salam ramadhan juga buat nor sekeluarga

      Padam
  6. Salam Pak itam


    Alhamdulillah...selamat kembali bersiaran. Sama2 kita meriahkan dunia maya dengan perkongsian motivasi hidup dan catatan ilmu...Allah SWT..insyallah...
    mudah-mudahan menjadi contoh teladan terbaik kepada rakan2 sebagai suatu perkongsian hidup untuk berjaya di dunia dan akhirat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam shami

      insyallah

      setiap yg berlaku dalam ketentuan Allah

      Padam
  7. Selamat menyambut Ramadhan..Al mubarak

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam ramadhan juga buat shami sekeluarga

      Padam
  8. salam pak itam,

    subhanallah..cantiknya binatang ciptaan allah ini yang bejaga di'cekup' lens pak itam..Hati2 memeliharanya yee..

    selam ramadan dan selamat beramal.
    maaf dzahir bthin jua

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam ain

      tak sapa punya terlepaskat pagar rumah bapak, bapak pun berebut keluar dslr lalu menembak hehe

      salam ramadhan juga buat ain sekeluarga

      Padam
  9. Welcome Back Pak Itam..Selamat menyambut kedatangan bulan Ramadhan..

    p/s : boleh try hidangan buka puasa hari pertama - iguana masak kicap...he he...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe

      enyat apa rasanya kan hahaha

      salam ramadhan juga buat bidadarrindu sekeluarga

      Padam
  10. salam,,n salam ramadhan untuk pak itam

    cm nk bgtau sepanjang dua purnama pak itam berkelana,,cm jadi tak keruan,,kemanakah gerangan penglipurlara yg cm sungguh minati,?,cm doakan keberkatan memayungi hidup pak itam sekeluarga,,amiinnn..

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam cm

      bapak memuhasabah diri dalam 2 bulan mencari kekuatan dan menyelesaikan banyak perkara

      moga Allah juga memberkati kehidupan cm sekeluarga

      Padam
  11. Ramadan Kareem,selamat kembali Pak Itam

    BalasPadam
    Balasan
    1. selamat menyambut ramadhan juga buat cikgu sekeluarga

      Padam
  12. saya sentiasa nak membaca, tapi tak ada posting baru, hari ni dah muncul...teruskan berposting.

    BalasPadam
  13. Ramadan Kareem .

    2 bulan menyepi ,meamang nak update blog jadi lupa bagaimana ....bayangkan I ni dah setahun berabuk blog , mula2 garu kepala ,macamana nak update blog dan upload gambar ..anyhow, welcome back !!!

    BalasPadam
  14. salam ramadhan buat akak sekeluarga

    hehehe merangkak jugak nak ingatkan semula

    BalasPadam