WARGA SCP

Sabtu, Mac 03, 2012

CONCEPTUAL PHOTOGRAPHY : MENCARI SESUAP NASI

ALHAMDULILLAH


Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:

"Mereka yang mencari harta dunia (kekayaan ) dengan jalan yang halal dan menahan dirinya dari meminta-minta (tidak menjadi pengemis ) dan berusaha mencari nafkah untuk keluarganya serta belas kasihan, kasih sayang terhadap jiran tetangganya, nescaya di hari kiamat kelak ia akan berjumpa dengan Allah dengan mukanya berseri-seri seperti bulan purnama pada waktu malam."

Riwayat At-Tabrani

"Run,Run,Run"

"mari rasa"

foto ini mendapat tempat kedua dalam satu Photo Challenge di fotomedia.com.my dalam siri
PEOPLE AT WORK

"Pak Supir"

"Fake Jeans in Istanbul"

"Tawar Jangan Tak Tawar"

"Hurry Up"

"Second Hand"

8 ulasan:

  1. Assalamualaikum bapak,
    nice pic and every pic has their own interpretation...bila lah lagi saya berpeluang nak capture pic yg ada cerita lagu ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam

      mmg setiap foto yg dirakamkan menceritakan pelbagai gambaran

      insyallah, tapi nak kena rajin memerhatikan keadaan persekitaran kalau nak dapatkan moment yg sebegitu

      Padam
  2. Bersyukur dgn apa yang kita ada..

    BalasPadam
  3. Salam bapak.

    Seronok saya dapat tengok gambar2 negara orang ni. Tahniah atas kemenangan gambar ke3 tu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam

      semua koleksi foto bapak sebagai kenangan dan koleksi peribadi

      Padam
  4. Assalamualaikum Bapak.
    Hai,khoyal jugok bilo tengok foto tu semer..Good sharing Pak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam

      alhamdulillah

      Padam