ALHAMDULILLAH,
setelah semalam menjalankan kerja2 masak memasak , akhirnya sebelum subuh semua nasi dan lauk siap dimasak dan bersedia untuk dijamu kepada jemputan nanti.
Di sini, semua tukang2 masaknya lelaki, kaum wanita hanya menyediakan bahan2nya sahaja seperti menghiris bawang dan sebagainya.
Semalam juga, tugas ku sebagai pemasak air telah ku bereskan . Ialah, aku ni pun kan bekas "tukang buat air pencen", hehehe
tapi biasalah, kerana keletihan, pagi ni , aku hanya menjamah secubit nasi sahaja
setelah semalam menjalankan kerja2 masak memasak , akhirnya sebelum subuh semua nasi dan lauk siap dimasak dan bersedia untuk dijamu kepada jemputan nanti.
Di sini, semua tukang2 masaknya lelaki, kaum wanita hanya menyediakan bahan2nya sahaja seperti menghiris bawang dan sebagainya.
Semalam juga, tugas ku sebagai pemasak air telah ku bereskan . Ialah, aku ni pun kan bekas "tukang buat air pencen", hehehe
tapi biasalah, kerana keletihan, pagi ni , aku hanya menjamah secubit nasi sahaja
psss rasanya kalian dah ada jawapan , apa benda tu. hehehe
nasi jagung dan lauk-pauk yang sungguh menggoda ... kenduri besar tu memang patut kena rehat .. sure sedap air masak tu ..hehehe .
BalasPadamsalam from Makkah..
BalasPadamMakanan lagi.nakkk sikittt..heheheheeh
waslam
Salam Rezeki,
BalasPadamSedap semua lauk pauk tu, nasi pun nampak sedap
salam CR...
BalasPadamwaw cukup menggoda selera makan akak bila tengok nasi jagung n kari dlm periuk tu.
salam pak itam..
BalasPadamtolongglah bgtau cm gambaq organ kt rewang part 1 tu apa dia tu?????cm tak puas hati ni...
salam pak itam,
BalasPadamhahahaha....kelakar sokmo pak itam!!
bat ping-pong kak nab yg dia ingat...
Salam Pak Itam...
BalasPadamNasi Pilai tu nasi jagung ek...
Salaam Pak Itam,
BalasPadamSelesai masak sebelum subuh?! Ni untuk jamuan sarapan pagi ye?
VpeaceV
Salam CR...
BalasPadamSedap aar lauk kenduri tu...makan ngan nasik ...best kan...
psssst tanya sikit yg memotong daging dalam n3 rewang part 1 tu pak itam ker...hehehhe tulun habax shami2 pun tak puashati gak...ehhehhhe
salam pak itam
BalasPadamsuka dapat tengok gambar-gambar rewang ni...lain daerah lain caranya...paling best...kalau dapat makan panas-panas lepas masak tu...especially nasi jagung...mmm....sedapnya...
salam kak ina
BalasPadamkenduri kendara ni mmg penat tapi seronok , ramai2 buat keja
air yang ku masak mmg sedap hehehe
2 periuk beso hehe lps tu buat air sirap limau ais
salam cl
BalasPadamalhamdulillah, rasanya selera cl dah datang semula lps baik domam tu hehe
salam rosli
BalasPadamkambing tu mmg sedap psl dimasak manis sedikit krn aqiqah
salam cl
BalasPadamalhamdulillah, selera cl dah kembali lps baik domam hehehe
jaga kesihatan ya
salam kak ummi
BalasPadampanas2 makan lagi berselera, tapi itulah, badan dah penat , dh tgh baru saya menjamahnya
salam cm
BalasPadamutk tidak menghampakan cm
itulah buah atau telur kambing
HAHAHAHAHA tapi mmg sedap tau
salam kak nab
BalasPadamtulah pasal, kak nab smash kuat sgt sampai bat tu masuk periuk hehehhe
salam tikah
BalasPadamnasi ni mcm nasi jagung tapi ditambah beberapa rempah ratus , mmg sedap tau
salam kak chik
BalasPadamjamuan tu kul 10.00 pg tapi ada beberapa acara sampingan sebelum tu
nak kena siapkan dulu masakannya hehe
salam shami
BalasPadamhehehe tu bukan pak itam le hehe
salah sorang penduduk setempat , namanya wak mat
aiks , shami biasa dgn kambing pun tak boleh agak, tu Telur kambing la hehehe