ALHAMDULILLAH
Manyak-manyak ikan, ini ikan bahaya woooo
manyak dengelesh
ini ikan manyak tulang
ini ikan namanya pun manyak takut wooooo tajam
ini ikan melayu panggil PARANG, cina panggil PALANG,india panggil CHOPPER
kalu mau makan kena hati-hati
kalau tak, alamatnya kena pi hospitallah tercekik tulang
Ini ikan kena yang fresh, manyak manis woooo
sedap masak pindang atau asam pedas
lepas tu lawan dengan ikan pirana kering
habis licin bapak kerjakan buat lauk berbuka
syukur , alhamdulillah
Manyak-manyak ikan, ini ikan bahaya woooo
manyak dengelesh
ini ikan manyak tulang
ini ikan namanya pun manyak takut wooooo tajam
ini ikan melayu panggil PARANG, cina panggil PALANG,india panggil CHOPPER
kalu mau makan kena hati-hati
kalau tak, alamatnya kena pi hospitallah tercekik tulang
Ini ikan kena yang fresh, manyak manis woooo
sedap masak pindang atau asam pedas
lepas tu lawan dengan ikan pirana kering
habis licin bapak kerjakan buat lauk berbuka
syukur , alhamdulillah
salam...
BalasPadamCR...crita makan2 erk!!! amboi! sedapnya... err kalau mak itam yg masak lg sedap...ok tunggu saya datang..nak makan daging salai masak cili api pulak...ok tak?...
...
apapun salam ukhuiwah...salam silaturrahim..sesekali mnjengok blog...spt jugak menjengah ke rumah..salam ceria..dr kluang'ku tersyinta :)
Salam Pak Itam,
BalasPadamKalau kakak masak ikan ini leceh sikit sebab masa makan kena jaga anak takut tercekik tulang. Nak asing tulang dgn isi bukan mudah.
Kenalah masak dua resepi macam Mak Itam buat tu satu lagi ikan yang banyak gigi tu.
keh.keh..
BalasPadamkelakar ah..
tapikan..ikan yg danger tu lah yg sedap.. especially kalau masak asam pedas...