WARGA SCP

Khamis, November 11, 2010

DANGELESH FISH

ALHAMDULILLAH

Manyak-manyak ikan, ini ikan bahaya woooo
manyak dengelesh
ini ikan manyak tulang
ini ikan namanya pun manyak takut wooooo tajam
ini ikan melayu panggil PARANG, cina panggil PALANG,india panggil CHOPPER
kalu mau makan kena hati-hati
kalau tak, alamatnya kena pi hospitallah tercekik tulang

Ini ikan kena yang fresh, manyak manis woooo
sedap masak pindang atau asam pedas
lepas tu lawan dengan ikan pirana kering
habis licin bapak kerjakan buat lauk berbuka
syukur , alhamdulillah

ini pun kategoli dengelesh fish
lihat gigi pirana kering ni , tajammmm
ni mesti tak pernah gosok gigi

3 ulasan:

  1. salam...
    CR...crita makan2 erk!!! amboi! sedapnya... err kalau mak itam yg masak lg sedap...ok tunggu saya datang..nak makan daging salai masak cili api pulak...ok tak?...
    ...
    apapun salam ukhuiwah...salam silaturrahim..sesekali mnjengok blog...spt jugak menjengah ke rumah..salam ceria..dr kluang'ku tersyinta :)

    BalasPadam
  2. Salam Pak Itam,

    Kalau kakak masak ikan ini leceh sikit sebab masa makan kena jaga anak takut tercekik tulang. Nak asing tulang dgn isi bukan mudah.

    Kenalah masak dua resepi macam Mak Itam buat tu satu lagi ikan yang banyak gigi tu.

    BalasPadam
  3. keh.keh..
    kelakar ah..

    tapikan..ikan yg danger tu lah yg sedap.. especially kalau masak asam pedas...

    BalasPadam