WARGA SCP

Sabtu, Mei 01, 2010

BERSAMA CHEF ITAM

Alhamdulillah,

hari ini chef itam nak tunjukkan cara2 memasak daging tetel asam pedas

Bahan2 nya ialah

- daging serta tetel lembu 1 kg kalau kuat makan beli 3 kg hehe
kalau kat arab saudi tmpt cl, boleh guna daging tetel unta ye

- cili kering , kalau nak pedas lagi beli satu koyan

- perut yg kosong hehehe

manalah pak itam tahu bahan2 nya hehehe

yang pak itam tahu sediakan perut je

tapi semalam pak itam ke dapur juga

malam tadi tgk kuah asam pedas masih ada lagi dan kebetulan lama tak makan lempeng

jadi semalam masa mak itam menyidai baju di luar, pak itam pun menawarkan diri utk masak lempeng tu

Tapi bahan2 mak itam dah bancuh dan kuali pun dah panas

pak itam pun apa lagi mulalah beroperasi

letak minyak sikit dan letak tepung tu

alamakkkkkkkk

kenapa lempeng aku tak bulat mcm mak itam buat ni hehehe

herot berottttttt jadinya hehe

akhirnya pak itam dapat idea

lepas letak tepung tu dalam kuali, pak itam pun pegangkan kuali tu dan gelekkan dia macam penari dangdut , bukan 360 darjah lagi tapi 960 darjah hehe

kalau inul tengok , mau dia meraung hehehe

yessssssssssssss, aku berjaya setelah percubaan pertama tadi totaly gagal hehehe

mak itam tak tahu tadi lempeng yg pertama dah pak itam buang pasal hodoh sangat rupenya hihihi

itulah, ingat senang nak masak ni, taunya makan je

heheheheheheheheheheh


memang sedap cecah dgn lempeng
opsss gambar lempeng takde
pasal semua dah masuk dalam perut
hihihi




18 ulasan:

  1. Salam Pak Itam,

    Buat gempaq jer la Pak Itam ni!!!
    Tau pun Pak Itam,bukan senang nak masak tau...

    Hemmmmmmm....daging2 ni cheq kurang arrr Pak Itam!!!
    Jaga2 Pak Itam...byk lomak tu cheq tgk..tak baguih tu!!!

    Lapar la plak..........

    BalasPadam
  2. salam from Makkah...


    sob...sobb...sobbbbb...

    sedey cl disini...



    waslam

    BalasPadam
  3. Salam Pak Itam...
    Thks..makan..jgn x makan...
    Gambar x da..ini mesti kes..lempeng dah hangus, x leh snap yer...
    Mana aci...cian dia, dia pun nak glamour gak...hee..heee...

    Wslm

    BalasPadam
  4. Salaam Pak Itam,

    fuh! pekatnya asam pedas "ninja tetel" resepi chef itam nih! "cowabunga dude"!! ;)

    VpeaceV

    BalasPadam
  5. salam..


    pak itam ni bikin cl sedihh plak...kena pujuk tu..

    laaa gmbar lempeng takde plak..

    BalasPadam
  6. Salam CR,

    lempeng mempeng, buat lempeng segera jer pak itam. hehheheh

    BalasPadam
  7. Salam PAk Itam..Asam pedas lai..kecor lagi air liur..hantar sikit kat sini..

    BalasPadam
  8. Salam Pak Itam

    Pagi ni makan apa?

    Lempeng cecah apa lagi yg sedap?

    BalasPadam
  9. salam pak itam eh chef itam...

    akak kempunan...kempunan gambar lempeng..hahahah

    BalasPadam
  10. waalaikumsalam azima

    tau je makan hehehe daging tetelnya sikit je hehe

    BalasPadam
  11. waalaikumsalam salam

    usah bersedih teman ku hehehe

    kan dah masuk buku 3-5 hehe

    hari tu makan tak puas, jadi tadi pagi tadi ke pasar tani, suruh mak itam beli daging dan tetel , beli kelapa nak buat kerisik

    tgh ni nak masak lagi daging tetel asam pedas tu

    nanti pak itam hantarkan ye hehe

    BalasPadam
  12. waalaikumsalam kak su

    lempeng pertama tak hangus, tak tak rupe lempeng hehehe

    yg lain cantik tapi dh masuk perut hehe

    BalasPadam
  13. waalaikumsalam kak chik

    pekat tapi boleh hirup kuahnya tau hehe

    BalasPadam
  14. waalaikumsalam cm

    lempeng dlm perut, kalau nak ambik gambar payah tu hehehe

    cl tu dia saja je hehehhe tapi semua dah kaotim dgn cl hehehe

    BalasPadam
  15. waalaikumsalam az

    segera2 tak best hehehe

    yg ni ori punye , puas gelekkan kuali tu hehe

    BalasPadam
  16. waalaikumsalam mfisma

    ni mesti antu asam pedas juga ye hehe

    BalasPadam
  17. waalaikumsalam mama ju

    lempeng cecah kuah kari pun sodap hehe

    BalasPadam
  18. waalaikumsalam kak nab

    lempeng dlm perut, karang nak ambik gambor dah kena belah perut mcm cite sultan mahmud mangkat dijulang pulak hehehe

    BalasPadam